5 STVARI uradite svakoga dana – Imaćete blagostanje i DUG ŽIVOT: Poznati guru otkriva tajnu, ovo može svako da PROBA…

Poznati indijski guru i zagovornik alternativne medicine ajurvede Dipak Čopra, objašnjava da “radikalno blagostanje prevazilazi samo dobro zdravlje”.

Ovo je stanje u kome je vaše telo neprestano puno radosti i energije, vaše srce je puna ljubavi i saosećanja, vaš um je miran, živahan i razmišljajući – i konačno, i što je još važnije, život je pun lakoće postojanja, bezbrižnosti i radost.

Ovi kvaliteti automatski dovode do lepog tela i pozitivnog stanja duha.

Ipak, život je pun izazova, sa stresom se sučavamo svakodnevno – da li je uprkos tome moguće živeti tako da smo uvek ispunjeni blagostanjem? Čopra navodi da se i sam suočvao sa takvim izazovima, ali da ukoliko nešto želimo, sve je moguće.

Iako ima 70 godina, Dipak Čopra je izuzetno vitalan i kako tvrdi, njegova biološka starost ne prelazi više od 35 godina. Kako to uspeva? Tajna je u sledećih 5 navika koje neguje svakodnevno:

-čvrst i miran san svake noći,

-svaki dan nekoliko molitvi,

-zdrave emocije poput ljubavi, saosećanja, radosti i mira,

-najmanje 10 000 koraka dnevno,

-dobra hrana.

Dipak čopra se svakog jutra budi u 5 ujutru, a preferira isključivo ajurvedski način ishrane. Iako je nekada često jeo meso, sada je zagovornik vegatrijanske ishrane uz dodatak morskih plodova.

Ističe da u svom jelovniku svaki čovek treba da ima hranu koja se uspešno bori protiv upala – kao što su bobičasto voće, paradajz, đumbir i kurkuma.

Sensa

error: Sadržaj je zaštićen !!