5 FAZA NAKON RASKIDA: “Kako preboljeti odlazak osobe koju smo VOLJELI”…

Kada ste sa voljenom osobom podelili brojne zajedničke trenutke ili čak godine – nije lako staviti tačku na odnos.

Kada dođe do raskida, potrebno je vreme da se preboli i da šansa nekom novom. Postoji više faza koje prolazimo nakon raskida dugih veza. Neki prođu kroz sve faze, neki kroz samo neke od njih.

-Razočaranje: Ljubav je slepa. U vezama često gajimo iluzije o voljenoj osobi, pa se ispostavi da je to bila samo naša imaginacija.

Kada se ta kula od karata sruši, dolazi talas razočaranja. To je bolan period suočavanja sa pravom istinom i ljudima onakvim kakvim zaista jesu.

-Sumnja: U pojedinim trenucima počinjemo da sumnjamo da li ćemo nekog drugog tako voleti i da li ćemo uspeti da nađemo novu osobu. Sumnjamo u svoju odluku, analiziramo i presipitujemo.

Nemojte dozvoliti prošlosti da vam poljulja samopouzdanje, već ostanite dosledni odluci i želji da nastavite dalje. Stavite svoje potrebe u fokus.

-Bes i tuga: Bes i tuga obično dolaze kada krenemo da se prisećamo svih lepih i srećnih trenutaka.

Patimo zbog prošlosti, zamišljamo šta je sve moglo biti i besni smo jer se sve završilo. Ali, uvek imajte na umu da u svakoj vezi postoje lepi trenuci, ali oni nisu dovoljni.

-Poricanje: Kada vam je neko bio toliko blizak, a više ga nema u vašem životu, možda vas preplavi strah i pitanje – Šta se ovo dešava? Ne želimo da prihvatimo postojeće stanje, pokušavamo da nađemo rešenje, ali uzalud.

Pričajte sa bliskim osobama kada vam je teško, ali ne vraćajte se na staro. Dajte sebi vremena da se prilagodite na novi period u vašem životu.

-Prihvatanje situacije: Faza koja ne nastupa odmah. Kada nas prođu sve emocije poput besa, tuge, poricanja, presipitivanja, počinjemo da prihvatamo situaciju. Prihvatamo da su peromene sastavni deo života i da će uslediti možda i bolja vremena.

Piše: Magazin Novosti, prenosi: Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!