3 greške koje pravimo kad kuhamo KAFU – Izbjegnite ih i skuhaćete NAJUKUSNIJU kafu ikada…

Iako se kuhanje kafe čini kao sasvim jednostavan zadatak – većina ljudi pravi bar jednu od ovih grešaka. Postoji nekoliko koraka i bitnih stavki u procesu kuhanja kafe kako biste dobili najbolji mogući ukus. Evo čestih grešaka koje pravimo:

Koristimo vodu sa česme: Kafa je približno 98 posto vode. Kvalitet vode sa česme nije kao nekada i može da promijeni kvalitet kafe. Idealna je upotreba filtrirane vode.

Previše kafe stavljamo: Ljudi često dodaju previše kafe da bi bla jačeg ukusa, ali ako stavimo previše – rizikujemo da dobijemo kiseli ukus.

Uprkos onome što mislimo, više kafe neće napraviti jaču šoljicu kafe. Zlatno pravilo je dvije kašičice kafe na 170 mililitara vode.

Kuhamo na pogrešnoj temperaturi: Temperatura vode izuzetno je važna. Tokom kuhanja treba da bude između 90° C i 95° C. Vodu možete da prokuhate i ostavite je da stoji oko 30 sekundi prije zakuhavanja, prenosi krstarica.

error: Sadržaj je zaštićen !!